praise, eulogy
تبلیغات (تبلیغات را حذف کنید)
او لایق ثنای ماست
He is worthy of our praise
او اشعاری در ثنای آزادی نوشت
She wrote poems in praise of freedom
اسم «ثَنا» یکی از نامهای زیبا و پرمعنای عربیتبار است که در زبان فارسی نیز بسیار محبوب شده است، بهویژه برای دختران. این واژه در اصل عربیاش به معنای ستایش، تمجید، و تحسین است و اغلب در متون دینی و ادبیات کلاسیک بهکار میرود تا بزرگی و عظمت چیزی یا کسی را توصیف کند. «ثنا» نوعی از مدح و ستایش عمیق است، بهویژه وقتی از روی احترام، عشق یا باور قلبی باشد.
در زبان انگلیسی، معادل معنایی اسم «ثنا» را میتوان با واژههایی مانند "Praise"، "Eulogy"، یا "Glorification" بیان کرد. واژهی «Praise» دقیقترین ترجمه برای «ثنا» در کاربرد روزمره است. این کلمه هم در زبان دینی و هم در زبان ادبی و روزمره برای تحسین و ستایش چیزی یا کسی استفاده میشود. همچنین در صورت استفاده به عنوان اسم خاص در انگلیسی، معمولاً با همان تلفظ فارسی یعنی Sana یا Thana نوشته میشود.
در فرهنگ اسلامی، کلمه «ثنا» جایگاهی خاص دارد و در دعاها و نمازها نیز از آن استفاده میشود؛ مثلاً در «دعای ثنا» یا عباراتی مثل «ثنای خداوند». به همین دلیل، این نام بار معنایی معنوی، دلنشین و باوقار دارد. کسی که «ثنا» نام دارد، گویی در زبان دیگران با خوبیها و صفات نیک ستوده میشود یا خود مایه ستایش است.
ثنا» نمادیست از زبان ستایشگر، قلبی قدرشناس و شخصیتی که یا شایسته تحسین است یا خود با دیدهای تحسینگر به جهان مینگرد. این اسم، هم در زبان عربی و هم در فارسی، جلوهای لطیف از عشق، احترام و عظمت معنوی را در خود جای داده و در ترجمه انگلیسیاش نیز همین حس را منتقل میکند.
از آنجا که فستدیکشنری به عنوان مرجعی معتبر توسط دانشگاهها و دانشجویان استفاده میشود، برای رفرنس به این صفحه میتوانید از روشهای ارجاع زیر استفاده کنید.
شیوهی رفرنسدهی:
معنی لغت «ثنا» در فستدیکشنری. مشاهده در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، از https://fastdic.com/word/ثنا